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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, J. S. de. Administracao de materiais. 5.ed. Sao Paulo: Atlas, 1981. 303p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de. Almoxarifados: administração e organização. 9. ed. São Paulo: Atlas, 1978. 324 p.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, J. S. de. Almoxarifados: administracao e organizacao. 9.ed. Sao Paulo: Atlas, 1986.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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4.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de; MENDONÇA, H. A. de. Avaliação e caracterização da coleção de trabalho de pimenta longa na Embrapa Acre. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11., 2002, Rio Branco, AC. Anais... Rio Branco: CNPq; PIBIC; Ufac, 2002. p. 119.

Biblioteca(s): Embrapa Acre.

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5.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de; MENDONÇA, H. A. de. Avaliação e caracterização da coleção de trabalho de pimenta longa da Embrapa Acre e estudos de biologia reprodutiva de Piper hispidinervum. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA PIBIC/CNPq//UFAC, 12., 2003, Rio Branco, AC. Anais... Rio Branco, AC: Ufac, 2003. 1 p. 1 CD ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Acre.

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6.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de; MENDONÇA, H. A. de; SOUSA, J. A. de; BASTOS, R. M. Caracterização e avaliação da coleção de trabalho de pimenta longa na Embrapa Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 2., 2003, Porto Seguro. Melhoramento e qualidade de vida: anais. Salvador: UFB; Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2003. 6 p. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Acre.

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7.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, A. M. M. F.; LÔBO, H. L. L.; ARAÚJO, J. S. de (comp.). Cuidando da nossa água: componente de sustentabilidade ambiental do Programa Água Doce. Brasília, DF: Ministério do Meio Ambiente, 2011. 21 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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8.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de P.; GONÇALVES, K. S.; OLIVEIRA, B. C. de; RIBEIRO, R. de L. D.; POLIDORO, J. C. Efeito do acibenzolar-S-methyl sobre murcha-bacteriana do tomateiro. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 23, n. 1, p. 5-8, jan./mar. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, J. S. de P.; OLIVEIRA, B. C. de; GONÇALVES, K. S.; PORTO, C. M.; BARBOSA, P. A. S. N.; LUSQUINOS, H. S. Resistência a murcha bacteriana em tomateiro induzida pelo Acibenzolar-s-methil. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 26, p. S54, ago. 2002. Suplemento. Resumo. Apresentado no 35º Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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10.Imagem marcado/desmarcadoAQUINO, A. M. de; ABBOUD, A. C. de S.; CARMO, M. G. F. do; ARAUJO, J. S. de P.; ASSIS, R. L. de; DIAS, A. Programa de Pós-Graduação em Agricultura Orgânica: história e missão IN: ARAUJO, F. de C. D.; DIAS, A. (org.). Ensino, pesquisa e extensão em agroecologia e agricultura orgânica: dez anos do Programa de Pós-Graduação em Agricultura Orgânica. Seropédica: PPGAO, 2022. p. 18-20

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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11.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de P.; REIS JÚNIOR, F. B. dos; CRUZ, G. B.; OLIVEIRA, B. C. de; ROBBS, C. F.; RIBEIRO, R. de L. D.; POLIDORO, J. C. Produção e caracterização de anticorpos policlonais contra Xanthomonas campestris pv. viticola. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 3, p. 305-309, mar. 2005. Production and characterization of polyclonal antibodies against Xanthomonas campestris pv. viticola.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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12.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A.; SILVA, C. de S.; NOVAES, J. J. da S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S. Fermentation dynamics, nutritional quality, and heating capacity of mixed silages of elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) and Leucaena (Leucaena leucocephala). Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e189466, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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13.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de P.; REIS JUNIOR, F. B. dos; CRUZ, G. B. da; OLIVEIRA, B. C. de; ROBBS, C. F.; RIBEIRO, R. de L. D.; POLIDORO, J. C. Produção e caracterização de anticorpos policlonais contra Xanthomonas campestris pv. viticola. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 3, p. 305-309, mar. 2005 Notas Científicas. Título em inglês: Production and characterization of polyclonal antibodies against Xanthomonas campestris pv. viticola.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/10/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ARAÚJO, J. S. de; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A.; SILVA, C. de S.; NOVAES, J. J. da S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.
Afiliação:  JANIELE SANTOS DE ARAÚJO, UNIVASF; CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; AMÉLIA DE MACEDO, UNIVASF; CRISLANE DE SOUZA SILVA, UNIVASF; JUDICAEL JANDERSON DA SILVA NOVAES, UNIVASF; DENESON OLIVEIRA LIMA, UNIVASF; ELIZÂNGELA NUNES BORGES, UNIVASF; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; FLEMING SENA CAMPOS, Bolsista CNPq.
Título:  Fermentation dynamics, nutritional quality, and heating capacity of mixed silages of elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) and Leucaena (Leucaena leucocephala).
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e189466, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.11606/issn.1678-4456.bjvras.2022.189466
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Leucaena has been used to make mixed silages to obtain nutritional enrichment of the silages. Thus, the inclusion of Leucaena as an additive in mixed elephant grass silages can reduce fermentation losses, and increase the nutritional value and aerobic stability of the mixed silage without changing the fermentation profile. This study evaluated the fermentation profile, nutritional composition, and aerobic stability of elephant grass silages combined with different levels of Leucaena. A total of five inclusion levels of Leucaena (0, 20, 40, 60, and 80% on a dry matter basis) were added to elephant grass silages. A completely randomized design was adopted, with 5 treatments and 3 repetitions, totaling 15 experimental silos that were opened after 30 days of sealing. Fermentation profile, chemical composition, and aerobic stability were analyzed. A descriptive analysis of temperature and pH peaks during aerobic stability was performed. The increase in the inclusion of Leucaena in the composition of silages reduced gas and effluent losses, neutral and acid detergent fiber, cellulose, lignin, total and fiber carbohydrates, and total digestible nutrients, and resulted in increased dry matter, ether extract, and crude protein. A quadratic effect of treatments was found for the temperature to reach the maximum pH (P=0.009). Aerobic stability remained constant after 40% Leucaena inclusion in the composition of elephant grass silages. The inclusion of Leucaena up to 80% in the composit... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição nutricional; Conservação de forragem; Leucena; Perdas por efluente; Perfil fermentativo; Semiárido.
Thesagro:  Capim Elefante; Fermentação; Leucaena Leucocephala; Matéria Seca; Nutrição Animal; Pastagem; Pennisetum Purpureum.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Dry matter intake; Fermentation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147131/1/Fermentation-dynamics-nutritional-quality-and-heating-capacity-of-mixed-silages-of-elephant-grass-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60088 - 1UPCAP - DD
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